|

Szabadnapon is tüzet oltottak


MTI/ Soron kívül előléptették azt a két szentendrei hivatásos tűzoltót, aki csütörtök este szolgálaton kívül egy égő házból kimentett egy gyereket és két felnőttet a Fejér megyei Kápolnásnyéken.
 
Az előléptetési iratok ünnepélyes átadását pénteken a leégett ház udvarán tartották. A rendezvényen Bérczi László dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) országos tűzoltósági főfelügyelője méltatta a két tűzoltó helytállását. Hangsúlyozta, szolgálaton kívül is tűzoltóhoz méltóan viselkedtek, az életmentés volt számukra a legfontosabb, amikor védőfelszerelés nélkül az égő házból kimentették a bent tartózkodókat.
    Benkovics Zoltán dandártábornok, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője Margaritovics Márkó törzsőrmestert soron kívül főtörzsőrmesterré, míg Langer Lajos főtörzsőrmestert zászlóssá léptette elő.
    Margaritovics Márkó az MTI kérdésére azt mondta, meg sem fordult a fejükben, hogy az előléptetésért cselekedjenek. "Nekünk ez a feladatunk, erre esküdtünk fel. Jólesett az elismerés, de ettől függetlenül is tesszük a dolgunkat. A legnagyobb elismerést azonban a ház tulajdonosától kaptuk, aki megköszönte, hogy kihoztuk a házból, és nem engedtük vissza" - fogalmazott.
    Kápolnásnyéken, a 7-es főút mellett egy horgásztanya épületének a nádfedésű tetőszerkezete gyulladt ki, feltehetőleg villámcsapás miatt csütörtök este. A tűz keletkezésekor a házban három ember - köztük egy gyermek - tartózkodott, de kimentették őket a szabadnapos szentendrei tűzoltók, akik személygépkocsival Agárdról tartottak hazafelé.
    A körülbelül 60 négyzetméter alapterületű ház tetőszerkezete a tűz következtében megsemmisült, a tetőtér kiégett. Az oltási munkálatok közben az épület felső szintjén két gázpalack felrobbant. A mentők a gyermeket és édesanyját kivizsgálásra kórházba szállították.


Forrás: MTI
Megosztás:

Közzétéve Endre Info 7/08/2012 02:45:00 du.. Az alábbi rovatban . Követheti a hozzászólásokat! RSS 2.0. Hozzászólás

0 megjegyzés "Szabadnapon is tüzet oltottak"

Üzenet

A hozzászólások csak előzetes moderálást követően jelennek meg az oldalon.