|

Újabb szentendrei drogfogás

Egy anyát és fiát tartóztatták le kábítószer-kereskedelem miatt, az idős nőnél és a középkorú férfinél 50 millió forint értékű drogot talált a rendőrség - közölte a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI).
A két szentendrei lakos elfogásakor 21 kilogramm amfetamint találtak az általuk bérelt autóba rejtve. A férfi lakásában 375 gramm kokain is előkerült a házkutatás során.


A Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya nyomozást rendelt el visszaélés kábítószerrel büntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, F. Árpád Ottó 39 éves és F. M. Éva Rozália 62 éves szentendrei lakosok ellen.

A nyomozás adatai szerint az NNI munkatársai olyan információkhoz jutottak miszerint F. Árpád Ottó kábítószer csempészettel és kereskedelemmel foglalkozik, mely cselekményben érintett, édesanyja F. M. Éva Rozália is.

A beszerzett információk ellenőrzése végett végrehajtott nyomozati cselekmények a gyanút egyértelműen megerősítették, ezért a nyomozók az NNI BESZ szakegységével 2011. június 21-én az esti órákban Szentendre területén a gyanúsítottakat elfogták.

Az elfogáskor a gyanúsítottak által bérelt személygépkocsi első ajtóinak és a csomagtartó ajtónak az üregeiből 21 darab, összesen 21 kilogramm fekete ragasztószalaggal bevont kábítószer gyanús rejtett csomag került elő, mely a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet előzetes szakvéleménye alapján amfetamint tartalmazott. A lefoglalt kábítószer piaci értéke körülbelül 50.000 000 forint.

F. Árpád lakcímén lefolytatott házkutatás során további 375 gramm – az előzetes szakvélemény szerint - kokain, kábítószerek hígításához szükséges laktóz gyanús por, mérleg és a csempészett kábítószerek gépjárműben történő rejtéséhez szükséges eszközöket foglaltak le.
A két gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyben illetékes bíróság elrendelte.

Forrás:MTI, www.police.hu

Közzétéve Endre Info 7/06/2011 12:06:00 du.. Az alábbi rovatban . Követheti a hozzászólásokat! RSS 2.0. Hozzászólás

0 megjegyzés "Újabb szentendrei drogfogás"

Üzenet

A hozzászólások csak előzetes moderálást követően jelennek meg az oldalon.