Nyári programok a Skanzenben
A hőség miatt pihenőre küldték a kemencéket, és sütemények helyett a múzeum zamatos gyümölcseiből és házi szörpjeiből kínálnak kóstolót a szentendrei Skanzenben.
A különleges időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva a szeptemberig tartó aktív hétvégéken hűsítő programokkal várják a látogatókat és a táborozókat a Skanzenben.
A sütés-főzés és hagyományos népi ételek elkészítése helyett a múzeumba telepített régi gyümölcsfajták – nyári rétesalma, bőralma, mirabolán szilva, penyigei szilva - illatos példányainak kóstolójára hívják a látogatókat. A Nagyanyáink konyhatitkai program keretében megismerkedhetnek a gyümölcsök tartósításának módjaival is.
Az extrém meleg különleges aktualitást ad a Skanzen egyik kedvelt programjának, a Gyógynövényiskolának. A vízimalom működésének megismerése mellett a látogatók bekapcsolódhatnak a Víz kvíz nevű vetélkedőbe, amely a takarékos vízfelhasználással és a mindennapi piperével ismertet meg, vagy a Falusi mosoda című programba, ahol a folttisztítás és mosópor nélküli mosás titkaiba lehet bepillantani. A szabadtéri néprajzi múzeum árnyékos ligetei mellett a Skanzen autentikus, néhol fél méter vastag falú épületei biztosítanak kellemes hűvöst.
Forrás:MTI
Megosztás: