|

Előre kell dönteni, kivel utazunk

A Volánbusz helyközi menetrendben nem történik változás- tájékoztat közleményében a szentendrei önkormányzat, de december 1-jétől átalakul a  város autóbusz-közlekedése.

A város a helyi buszközlekedés ellátására a régi mellett egy másik szolgáltatót is megbíz, a  Homm Kft-t. A VOLÁNBUSZ Zrt. továbbra is közreműködik a csúcsidejű helyi forgalom lebonyolításában, valamint üzemelteti a várost érintő helyközi járatokat. 

Az új részletes menetrend márelérhető a www.szentendre.hu oldalon, valamint megjelenik a november 16-i ingyenes Szentendre és Vidéke mellékleteként. A helyi busszal utazókat információs szám is segíti, amelyet az új Szolgáltató működtet az önkormányzat kérésére. (Tel: 0626/ 323-704) 
A legfontosabb változások: 
A menetrenddel kapcsolatosan elsősorban a kora reggeli, késő esti illetve délelőtti időszakot érinti a változás. A megszüntetések, korlátozások mellett új járatok is közlekednek a Vasvári lakótelepre vasárnap és ünnepnap kivételével (1 reggel, 1 délután), illetve Szarvashegy, Skanzen útvonalon 20 órakor.  

Az eddigi Szolgáltató a VOLÁNBUSZ Zrt. 2012. december 1-jétől a helyközi járatokat és néhány helyi járatot üzemeltet, míg a Homm Kft. a helyi járatok döntő többségét fogja közlekedtetni. Az új Szolgáltató járművei méretben, befogadóképességben, felszereltségben, életkorban kedvezőbbek - illetve azonosak - a jelenlegi Szolgáltató által alkalmazott járműveknél. 
Fontos változás, hogy a helyi jegyeket és bérleteket a Homm Kft. bocsátja ki, amelyek érvényesek a Homm Kft. és a VOLÁNBUSZ Zrt. helyi járatain. A VOLÁNBUSZ Zrt. helyközi járatain a Homm Kft. által kiadott jegyek és bérletek nem érvényesek. A Homm Kft. a VOLÁNBUSZ Zrt. által kiadott helyi bérleteket 2012. december 5-ig elfogadja. 
Helyközi járatok a település közigazgatási határán túl (Budapest, Leányfalu, Pilisszentlászló irányába) közlekedő járatok, továbbá a dömörkapui, illetve a Püspökmajor Lakótelep – autóbusz állomás viszonylatban, Szentendre közigazgatási határán belül közlekedő, más helyközi járatokhoz kapcsolódó járatok. A járatokon „HELYKÖZI JÁRAT” tábla olvasható. 
Helyi járatok az előző bekezdésben nem érintett,Szentendre közigazgatási határán belül közlekedő járatok. A járatokon „HELYI JÁRAT” tábla olvasható. 
A város közleményében felhívja a figyelmünket arra, hogy minden utazni szándékozónak előre el kell döntenie, hogy mely Szolgáltató járműveire érvényes menetjegyet vagy bérletet vásárol, mert azonos útvonalra vonatkozóan jelentős eltérések lehetnek a fizetendő árban. 
A helyi tarifában, díjszabási feltételekben nincs változás. 

Elővételben vásárolt menetjegy 
230 Ft 
GKV-nél vásárolt menetjegy 
300 Ft 
Egyvonalas havi bérlet 
3650 Ft 
Egyvonalas félhavi bérlet 
2200 Ft 
Összvonalas havi bérlet 
4800 Ft 
Összvonalas félhavi bérlet 
2900 Ft 
Tanuló – nyugdíjas bérlet 
2100 Ft 
A helyközi tarifa, dijszabási feltételek legfontosabb eltérései a helyihez viszonyítva: 
HELYKÖZI 
teljes árú menetjegy 250 Ft (0-10 km-ig érvényes, azaz Szentendre teljes területét lefedi) 
50 %-os kedvezményű menetjegy:125 Ft, ezt igénybe vehetik többek közt diákok, 65. életévüket be nem töltött nyugdíjasok évi 16 alkalommal stb. 
90 %-os kedvezményű menetjegy: 25 Ft ezt igénybe vehetik többek közt a nyugdíjasok nyugdíjas szelvénnyel 2 db 50 %-os kedvezmény felhasználásával, nagycsaládosok (3 gyermektől), vakok, hallássérültek stb. 
  
dolgozó havi bérlet 
0 – 5 km-ig 
5940 Ft 

5.1– 10 km-ig 
9580 Ft 
  
dolgozó félhavi bérlet 
0 – 5 km-ig 
2970 Ft 

5.1– 10 km-ig 
4790 Ft 
A munkába járást szolgáló bérletjegyeknél a munkáltató által fizetendő költségtérítésről a 39/2010 (II.26.) Korm. rendelet intézkedik. 

 
90 % kedvezményű havi bérlet 
0 – 5 km-ig 
595 Ft 
  
5.1– 10 km-ig 
960 Ft 
  
90 % kedvezményű félhavi bérlet 
0 – 5 km-ig 
295 Ft 
  
5.1– 10 km-ig 
480 Ft 

A kedvezményes bérlet vásárlására jogosult többek között a diák az oktatási intézmény és lakóhelye között, a vak személy, a hallássérült személy stb. Nem jogosult kedvezményes bérlet vásárlására a nyugdíjas személy. 
Nem változik a díjtalan utazás feltétele sem, azaz továbbra is díjtalanul utazhatnak bármely szolgáltató járművein többek közt a 65. életévüket betöltött személyek, a 6 év alatti gyermekek stb. 

Forrás: Önkormányzati Sajtószolgálat
Megosztás:

Közzétéve Endre Info 11/18/2012 01:20:00 du.. Az alábbi rovatban . Követheti a hozzászólásokat! RSS 2.0. Hozzászólás

0 megjegyzés "Előre kell dönteni, kivel utazunk"

Üzenet

A hozzászólások csak előzetes moderálást követően jelennek meg az oldalon.