|

Épül a résfal, bontják a régi gátat


Az utóbbi hetekben látványosan felgyorsult a gátépítés. A teljes 2012-re tervezett szakaszon megkezdődtek a munkák.

Lezajlott a lőszermentesítés, nem találtak  robbanószert a tűzszerészek; folyamatosan építik az összes szakaszon a leendő karbantartó út alépítményeit; a 8-as szakaszon folyamatban van a zsaluzás, betonozás és a végleges támfal és mellvédfal kialakítás, áthelyezésre került a rév lejárója.

A  7-es szakaszon lezajlott a bontás és a résvezető gerenda építése, a résfalépítés zajlik folyamatosan a következő szakasz irányába.

A 6-os szakaszon a vízoldali fal bontáson és a parapetfal bontásán dolgoztak, lezárásra kerül a töltés a Péter Pál utcáig, elkezdődött a kőtámasz építés a vízoldalon.

Már megérkeztek a városunka az IBS-től a mobil fal elemei.  Az idei évben elkészül a mobil árvízvédelmi fal befogadó szerkezete és a résfal a Péter Pál utcáig. Várhatóan januárban kerül sor a mobil elemek első felállítására, amikor a német cég és a Szent István Egyetem műszaki szakemberei próbaterhelésnek vetik alá az elkészült szerkezetet. Amennyiben megfelel a vizsgálatokon és hitelesítésre kerül az eredmény onnantól kezdve hivatalosan is mobil árvízvédelmi fallal működik a belvárosi árvízvédelem. Azonban a hitelesítésig a kivitelező cég a 6-os szakaszon csak a töltés felét bontja el és egy esetleges árvízi helyzetkor a Teátrum parkolóban tárolt havaria anyagokkal erősítik meg a gátat és biztosítják a belváros védelmét, tehát a jelenlegi töltés végleges elbontására február-március táján számíthatunk.

A következő időszakban várható munkák
8-as szakasz: elkészült a szögtámfal alépítménye, jelenleg szakaszosan folyik a támfal és a mellvédfal építése zajlik a volt révház irányába, emellett elkezdődött a karbantartó út alépítmények építése.
7-es szakasz: a résfalépítés folyamatban van, építése két műszakban történik reggel 7-től este 22 óráig.
6-os szakasz: résvezető gerenda építés folyamatosan a Péter Pál utca irányába, a szervízút kialakítása, lábazati kőszórás építése – várhatóan a töltés teljes egészében lezárásra kerül a szakaszon.

Forgalmi rend változás
Amikor a 8-as szakaszon a támfalépítés a Rév utcához ér bevezetésre kerül az építkezés idejére a már beharangozott lámpás forgalom irányítási rend, mely ezen időszakot követően megszüntetésre kerül a közlekedők legkisebb mértékű zavarása érdekében.

Forrás: Önkormányzati Sajtószolgálat
Megosztás

Közzétéve Endre Info 11/17/2012 01:35:00 du.. Az alábbi rovatban . Követheti a hozzászólásokat! RSS 2.0. Hozzászólás

0 megjegyzés "Épül a résfal, bontják a régi gátat"

Üzenet

A hozzászólások csak előzetes moderálást követően jelennek meg az oldalon.